fredag den 20. maj 2016

Få din skønhedssøvn

Der er mange måder at holde sig sund og skøn på, det kræver god kost, det kræver motion, det kræver velvære og en sund mentalitet. Alt det betyder dog ikke noget, hvis du ikke også får din skønhedssøvn, der er vigtigere end de fleste måske lige går og tror.




At man bliver træt af for lidt søvn er en ting, men det kan faktisk gå ret alvorligt udover din sundhed, hvis du generelt ikke får den søvn din krop går rundt og har brug for. Populært sagt skal man sove 8 timer i døgnet, mens man arbejder de andre 8 og endelig holder fri de sidste 8.

Nogen vil mene, at det er spild at sove en tredjedel af sit liv væk, men intet kunne være længere fra sandheden, for vejen til skønhed går gennem god søvn. Sover man godt, er man udhvilet er dermed mere frisk til at være aktiv.

Her er 4 gode råd til at få en god nats søvn:

  1. Gå i seng på rimelig faste tider 
  2. Drop tv i soveværelse inden søvn  
  3. Sov i komplet mørke
  4. Sørg for at have en kølig temperatur
Vores kroppe er indrettet til at fungere bedst i rutiner, hvis du vænner dig til at gå i seng omkring klokken 22, vil kroppen derfor også relativ hurtigt vænne sig til at skulle sove på det tidspunkt, og du kan på den måde lære din krop hvornår den skal sove.

Det kan være hyggeligt at ligge og se fjernsyn i sengen, det er der slet ingen tvivl om, men det er ikke sundt for din søvn at gøre det lige inden du skal sove. Det forstyrrer din søvn, og gør det sværere at falde i søvn.

Det er flere gange bevist, at man sover bedst i helt mørke rum. Hvis du har et soveværelse, hvor der kan komme meget lys ind, så anskaf dig nogle mørklægningsgardiner, der lukker alt lys ude og sørger for at du kan sove i mørke. Du kan købe mørklægningsgardiner her

Endelig skal du sørge for at der ikke er for varmt i rummet, hvor du sover. Hvis der er for varmt bliver kroppen urolig, og der er større chance for at du vågner. Hvis der er køligt forbrænder kroppen desuden mere, da den også skal bruge energi på at holde sig varm.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar